Met spoed een tandarts nodig?

24/7 Bereikbaar

DE TANDARTSSPOEDPRAKTIJK IN HET St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

CORONA UPDATE

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt alleen nog patiënten te zien die acute pijnklachten hebben waarvan de behandeling niet tot een later moment kan worden uitgesteld.

Dit betekent dat we de komende tijd alleen de volgende klachten zullen behandelen:

 • ontstekingen aan een zenuw met veel acute pijn
 • trauma met ernstig tandletsel : losse, verplaatste of uitgevallen tand
 • nabloedingen
 • patiënten met slikklachten na een recente tandheelkundige behandeling

Voor alle tandheelkundig gerelateerde pijnklachten geldt dat U eerst contact opneemt met uw eigen tandarts. Veel tandartspraktijken zijn de komende tijd gesloten voor reguliere afspraken maar zijn wel tijdens de normale openingstijden bereikbaar voor pijnklachten. We raden U dan ook aan altijd eerst met uw eigen tandarts contact op te nemen.
Alleen wanneer U buiten de reguliere openingstijden van uw eigen tandarts een van de eerder genoemde pijnklachten heeft kunt U contact met ons opnemen op ons algemene nummer.

Onze ziekenhuizen kampen met ernstige zaken en agv de uitbraak van het coronavirus is het van belang onze niet acute behandelingen voor onbepaalde tijd te staken. Dit heeft onder meer te maken met herverdeling en beschikbaarheid van medische hulpmiddelen. Verder is het ziekenhuis beleid om (poliklinische) bewegingen in het ziekenhuis tot een absoluut minimum te beperken.

Verder verzoeken wij U om niet naar het ziekenhuis te komen indien U verschijnselen vertoond van een mogelijke besmetting met het coronavirus (hoesten, griepverschijnselen, koorts, pijn op de borst). Het dringende advies is om in dat geval uw huisarts te bellen, zij zullen U verder adviseren.

Indien na tussenkomst van een huisarts blijkt dat er tandheelkundig probleem is dat niet langer kan wachten en U kan niet naar het ziekenhuis komen omdat u verschijnselen vertoond van een mogelijke besmetting met het coronavirus dan zal onze tandarts U terugbellen. Indien van toepassing zal onze tandarts een recept sturen naar uw apotheek waar U deze medicijnen kan laten ophalen. De behandeling zal dan op een later moment plaatsvinden.

Wij danken U voor uw begrip en medewerking.

De Tandartsspoedpraktijk

St. Antonius Utrecht

De Praktijk is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis aan de Soestwetering 1 te Utrecht en goed bereikbaar met zowel fiets/brommer, openbaar vervoer (treinstation Leidsche Rijn of bushalte Soestwetering of Jazzsingel) en auto (vlakbij de A2– een parkeergarage is aanwezig).

24 / 7 bereikbaar

Onze tandartsen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Bij acute spoed in de nacht wordt een tandarts opgeroepen. Om wachttijden te voorkomen vragen we u telefonisch een afspraak te maken.
N

Kosten

Afhankelijk van de behandeling variëren de totale kosten meestal tussen de €40 en €250. De rekening dient u direct na afloop van de behandeling te voldoen bij voorkeur met PIN of Credit Card.

Team

Onze ervaren tandartsen werken nauw samen met de Apotheek, Huisartsenpost,
Spoedeisende Hulp en Kaakchirurgen alle centraal gevestigd in het St. Antonius.

MEEST VOORKOMENDE SPOEDBEHANDELINGEN

Hieronder staan een aantal situaties waarin spoedeisende tandzorg noodzakelijk is. Heeft u één van deze symptomen? Neem dan contact op met de Tandartsspoedpraktijk voor een afspraak. U wordt dan dezelfde dag nog behandeld.

Kleine spoedbehandelingen

 • Uitgevallen kroon of vulling
 • Een te hoge vulling
 • Scherpe randen, die beschadiging van tong- of wangslijmvlies tot gevolg hebben
 • Uitstekend of loszittend ijzerdraadje van beugel, die beschadiging van tong- of wangslijmvlies tot gevolg hebben

Spoedbehandelingen

 • Kiespijn (gaatje)
 • Zenuwpijn (endodontische klachten)
 • Pijn na het trekken van een tand of kies, die slecht te onderdrukken is door pijnstillers
 • Ontstekingen van het tandvlees
 • Pijn aan de kaakgewrichten

Acute spoedbehandelingen

 • Afgebroken tand of kies na een ongeluk (trauma)
 • Uitgevallen tand of kies na een ongeluk (trauma)
 • Losse tand of kies na een ongeluk (trauma)
 • Bloeding / nabloedingen na het trekken van tand of kies
 • Opgezwollen wang door ontsteking met slikklachten en koorts

BEL DIRECT DE TANDARTS!

Bij twijfel kunt u altijd bellen om te overleggen met een van onze medewerkers

Eerste Hulp bij ongevallen

Tand eruit?

Pak de tand vast bij de kroon (deel dat boven het tandvlees zichtbaar is) en maak de tand schoon in je mond. Als dat niet mogelijk is spoel de tand schoon met melk. Het is beter de tand niet in contact te brengen met water omdat de nog levende cellen van het wortelvlies dit vaak niet overleven.

Het is het beste zelf de tand terug te plaatsen in de kaak. Lukt dit niet, zorg dan dat de tand vochtig blijft in de wangplooi van de mond of als niet mogelijk in een beker met melk. De tand mag in geen geval uitdrogen. Is de tand langer dan een half uur droog geweest, dan kan hij nauwelijks nog met succes worden teruggezet. Ga altijd direct naar de tandarts!

Tand afgebroken na een ongeluk (trauma)

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken maak dan een afspraak met onze tandarts. Neem het afgebroken deel van de tand, wanneer u het terug kan vinden, altijd mee. Bewaar het stukje tand in uw mond (onder de tong) of in een beetje melk, zodat het niet uitdroogt. Soms kan het stukje worden teruggeplaatst en anders wordt de tand hersteld met witte vulling (composiet).

Kosten

Afhankelijk van de behandeling variëren de totale kosten meestal tussen de €40 en €250. De rekening dient u direct na afloop van de behandeling te voldoen bij voorkeur met PIN of Credit Card

Na afloop krijgt u van ons een factuur die u bij uw zorgverzekeraar als declaratie kunt indienen.
Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of de behandeling bij de Tandartsspoedpraktijk voor vergoeding in aanmerking komt

Al onze tarieven zijn conform de tarief beschikking zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).
Meer informatie kunt u hier vinden.

Ons team

Carlo Bonello

“Voor complexe noodgevallen is het een geruststellend gevoel dat we een beroep kunnen doen op alle Specialisten van het Ziekenhuis”

Reinder Oudega

“Voor sommige pijnklachten is een recept voor pijnstillers voldoende, dan is het fijn dat je gelijk langs de Apotheek in het ziekenhuis kan lopen om je medicijnen op te halen”

Anna Mulder

“Kiespijn is vaak een heel vervelende pijn. Het is goed dat er nu een centrale plek is in Amsterdam en Utrecht waar je terecht kunt in de avond en het weekend zodat je snel geholpen kan worden”

Contact

Bereikbaarheid

De Praktijk is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis aan de Soestwetering 1 te Utrecht en goed bereikbaar met zowel fiets/brommer, openbaar vervoer (treinstation Leidsche Rijn of bushalte Soestwetering of Jazzsingel) en auto (vlakbij de A2– een parkeergarage is aanwezig).

Adres:
Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht
Telefoon:
0900-8602 of 020-7401221 24 uur per dag / 7 dagen in de week

Neem contact met ons op, voor het maken van afspraak graag bellen met 0900-8602

14 + 10 =